OZS Sekcija

AVTOSERVISERJEV

DAN AVTOVLEK - v četrtek, 9.5. na sejmu Avto in vzdrževanje

DAN AVTOVLEK - v četrtek, 9.5. - Predstavili bomo kakšna so pravila, ki jih je potrebno upoštevati, če izvajate avtovleko: prihod na kraj nesreče, razporeditev in postavitev, oprema in oznake vozila in voznika, nalaganje in pritrjevanje vozila, dimenzije in največja dovoljena masa vleke in vlečnega vozila, pa tudi reševanje iz vozila, kako ravnati s poškodovanim vozilom in kako ravnati z ELEKTRIČNIM vozilom. Predstavljeno bo tudi, kako se razlikuje avtovleka od prevoza blaga, pa kakšne so obveznosti avtovleke, kdo je odgovoren za dogajanje na prizorišču nesreče. Dobili pa boste odgovore še na druga, tudi vaša, vprašanja.

Poskrbeli pa bomo tudi za praktični prikaz - in pri vsem nam bodo pomagali gasilci, policija, nujna medicinska pomoč in različna ministrstva - s ciljem VEČJE VARNOSTI V PROMETU!

URNIK prireditve:

 9.30-18.00      DAN AVTOVLEK – klik za prijavo udeležbe

  • 9.30-11.00          Pravila s področja vozil, voznikov, varnosti in infrastrukture (Bogdan Potokar in Marjan Nahtigal (MZIP, sektor za cestni promet in logistiko), Stane Kreča (OZS)

Mala kongresna dvorana

  • 11.00-12.30        Praktični prikaz - oprema, oznake, pritrjevanje, dimenzije in največja dovoljena masa, reševanje iz vozila, kako ravnati s poškodovanim vozilom in kako ravnati z ELEKTRIČNIM vozilom

zunanji prostor pred upravno stavbo (OZS, Policijska postaja Celje, Prostovoljno gasilsko društvo PGD Zreče, Splošna bolnišnica Celje)

  • 14.00-15.30        Vloga in pomen policije, Pristojnosti in vloga gasilcev (Elvis Herbaj (PP Celje), Primož Ternik (Gasilska zveza Slovenije)

Mala kongresna dvorana

  • 16.00-17.30        Praktični prikaz - oprema, oznake, pritrjevanje, dimenzije in največja dovoljena masa, reševanje iz vozila, kako ravnati s poškodovanim vozilom in kako ravnati z ELEKTRIČNIM vozilom

zunanji prostor pred upravno stavbo (OZS, Policijska postaja Celje, Prostovoljno gasilsko društvo PGD Zreče, Splošna bolnišnica Celje)

 

Dogodki so brezplačni. Potrebna pa je PRIJAVA.

Vsi pravočasno prijavljeni udeleženci boste dobili na vaše ime izdano brezplačno VSTOPNICO za ogled sejma - prevzamete jo na recepciji Protokol vhoda (v upravni stavbi Celjskega sejma)!

V A B L J E N I !