OZS Sekcija

AVTOSERVISERJEV

RAVNANJE Z OSEBNIMI PODATKI v dejavnosti avtoservisiranja - praktično

Strokovna služba sekcije je s strani članov dobila informacijo, da jim različna podjetja osebno ali preko elektronske pošte ponujajo ureditev dokumentacije na področju varstva osebnih podatkov - seveda za plačilo. Člane obveščamo, da si lahko s pomočjo navodil sekcije in vzorcev dokumentacije, ki jo je pripravil Svetovalni in izobraževalni center OZS to uredijo tudi sami.

Tako lahko na spletni strani Svetovalnega centra OZS (https://www.svetovanje.si/) na podstrani VZORCI najdete vzorce osnovnih dokumentov, ki jih mora imeti avtoserviser. Naj navedemo le nekatere:

  • Pogodba o obdelavi osebnih podatkov po GDPR – za dogovor s tistimi, ki obdelujejo osebne podatke vaših zaposlenih
  • Popis evidenc – kako pripravite katere spiske oz. osebne podatke zbirate in za kakšen namen
  • Privolitev posameznika po GDPR – za stranke, ki pridejo na avtoservis (da jih lahko pokličete oz. obvestite glede servisiranja)
  • Pravilnik o zavarovanju osebnih podatkov – kako vi in vaši zaposleni ravnate z osebnimi podatki strank

Če se avtoserviser ne ukvarja s prodajnimi akcijami, bi navedenibi obrazci morali zadostovati za formalno ureditev ravnanja z osebnimi podatki strank in zaposlenih. Mnogi obrazci so za člane OZS oz. sekcije brezplačni.

Na sekciji avtoserviserjev pa je bilo pripravljeno tudi predavanje, namenjeno prav posebej avtoserviserjem (v okviru sejma Avto in vzdrževanje) glede potrebne ureditve ravnanja z osebnimi podatki. Predavanje je bilo odlično in praktično. Navodila pa so dostopna le članom sekcije!

Članstvo v OZS se izplača!