OZS Sekcija

AVTOSERVISERJEV

Strokovna ekskurzija v Bratislavo v tovarno Volkswagen in na Dunaj

Na pobudo članov sekcije avtoservisejev in avtoprevoznikov pri OOZ Škofja Loka je organizirana strokovna ekskurzija v Bratislavo in na Dunaj. Mogoče si bo ogledati tudi del proizvodnje avtomobilov znamk Volkswagen, Škoda, Seat, Audi in Porche v Bratislavi. Ekskurzija v organizaciji OOZ Škofja Loka bo potekala 14. in 15. septembra 2018.

PROGRAM

 1. dan: petek, 14. september:

odhod v jutranjih urah, prilagojen glede na ure ogledov v tovarni. Vožnja mimo Maribora, Gradca in Dunaja do Bratislave, kjer si bomo ogledali del proizvodnje. Sprehodili se bomo skozi tovarno, kjer bomo videli, kako v različnih fazah nastaja končna oblika karoserije avtomobila (program ogleda Product Compact, trajanje 120 min). Med ogledom nas bodo seznanili tudi s podatki, koliko denarja in energije vlagajo v razvoj, analize, izobraževanje zaposlenih in varovanje narave. Po ogledu se bomo odpeljali v središče Bratislave. Najprej se bomo odpravili na grajski grič od koder se odpirajo pogledi na staro mestno jedro, mogočno reko Donavo in njene mostove ter na predmestja, katera je močno zaznamovala socialistična arhitektura. Nato se bomo podali v staro mestno jedro, katerega zaznamujejo Michaelova vrata, gotska katedrala sv. Martina, kjer so določen čas kronali kralje, nadškofovska palača, frančiškanska cerkev ter številne meščanske hiše. Sledi vožnja v hotel, namestitev, večerja in prenočitev.

 1. dan: sobota, 15. september:

Po zajtrku se bomo odpeljali na Dunaj. Ljubitelji arhitekture boste povsod na Dunaju našli stavbe in palače iz različnih obdobij. Na Dunaju ne smemo izpustiti »Ringa«, območja nekdanjega mestnega obzidja, okrog katerega so nanizane glavne znamenitosti »imperialnega Dunaja«: Hofburg, mogočna rezidenca cesarske družine Habsburg, univerza, državna opera, mestna hiša, državni parlament, sprehajalna ulica Kärntner Strasse, ki se končuje na trgu z mogočno Štefanovo cerkvijo. V nadaljevanju se bomo odpravili na ogled dunajskega tehniškega muzeja.  Sledi vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

 

STROŠEK na osebo znaša za člane zbornice in njihove družinske člane:

 • 128 EUR/osebo (v primeru 45 oseb na avtobusu)
 • 136 EUR/osebo (v primeru 40 oseb na avtobusu)
 • 146 EUR/osebo (v primeru 35 oseb na avtobusu)
 • 152 EUR/osebo (v primeru 30 oseb na avtobusu)

 

Znesek vključuje:

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • zunanje oglede po programu,
 • en polpenzion v hotelu *** v dvoposteljni sobi na območju Bratislave,
 • ogled tovarne Volkswagen v Bratislavi, delitev v več skupin,
 • vstopnino v tehniški muzej na Dunaju,
 • turistično vodenje, organizacijo in ddv.

 

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba: 25,00 EUR
 • odstopnina: 7,50 EUR/osebo.

Ob prijavi je potrebno plačati akontacijo v višini 50,00 EUR/osebo po izstavljenem predračunu s strani OOZ Škofja Loka, preostanek udeleženci plačajo najkasneje 14 dni pred odhodom na osnovi izstavljenega računa.

Rok za prijavo: do četrtka, 26. julija 2018 oz. do zasedbe prostih mest.

Dodatne informacije in prijave: OOZ Škofja Loka, tel.: 04 50 60 200 ali na mail: ooz.sk.loka@siol.net

Vljudno vabljeni!