OZS Sekcija

AVTOSERVISERJEV

Vabilo na dogodek »Družine z najdaljšo tradicijo avtoservisiranja v Sloveniji«

Datum dogodka

04.06.2022

Spomnimo se začetkov avtoservisne dejavnosti! Ali veste, kje in kako se je začelo? Ali veste, kateri so bili prvi avtoserviserji v Sloveniji?

Kakšna je zgodba?
15. novembra 1898 se je baron Anton Codelli v Ljubljano pripeljal s avtomobilom – to je bil po vseh znanih podatkih prvi avtomobil na področju Slovenije. Baron Codelli se je menda že med  vožnjo v Ljubljano v večernem mraku pri Lukovici zaletel v cestno ogrado. Avto je torej potreboval popravilo. Pa je takrat že obstajal kakšen avtoserviser v Sloveniji?
Prav o družinskih tradicijah avtoservisiranja bi vas radi seznanili na prireditvi, na katero vas vabimo. Povedali in pokazali vam bomo, kako in iz katerih storitev se je razvila dejavnost avtoservisiranja, kako se je razvijala na Slovenskih in svetovnih tleh, predstavili pa vam bomo tudi štiri (4) družine, katerih tradicija popravljanja in vzdrževanja vozil sega mnogo, res mnogo rodov nazaj.

Pogled v preteklost in tlakovanje poti v lepši jutri, se bo zgodilo na skupnem druženju v Bistri, dne 4. junija 2022.

Program:
15:00     Dobrodošlica »na več prestav«
16:00     Voden ogled motoriziranega dela Tehničnega muzeja Bistra
18:00     Ogled in predstavitev nekaterih poskusov Nikole Tesle (ukročena elektrika)
19:00     Slavnostna prireditev »
AVTOSERVISIRANJE SKOZI ČAS« in podelitev priznanj družinam z najdaljšo tradicijo avtoservisiranja v Sloveniji
20:30     večerja in druženje

Število udeležencev je omejeno. Prijave so mogoče do zapolnitev mest na spletnem naslovu https://www.ozs.si/dogodek-prijava?id=a0N6700001bD0xGEAS.

Veselimo se druženja!