OZS Sekcija

AVTOSERVISERJEV

Vabilo na sejem Avto in vzdrževanje

Avto in vzdrževanje - hala L

Na Celjskem sejmišču bo od 18.-21.5.2023 potekal sejem Avto in vzdrževanje. Sekcija avtoserviserjev bo izvedla kar nekaj aktivnosti tudi v obsejemskem programu:

 • v soboto, 20. 5. bo DAN OPRTIH VRAT SEKCIJE AVTOSERVISERJEV (v Mali kongresni dvorani)
  • ob 10 uri: okrogla miza »VOZILA – KADRI – ENERGIJA: DANES IN JUTRI«, kjer bodo sogovorniki pojasnili možnosti pridobivanja kadrov in izobraževanj, govorili pa bodo tudi o razvoju panoge ter potrebah, s katerimi se bodo morali soočiti avtoserviserji v bližnji in nekoliko bolj oddaljeni prihodnosti.
  • od 15 ure dalje: kratki, vodeni razgovori z gosti o aktualnih temah:
   • določbah v Zakonu o varstvu potrošnikov, ki so pomembne za avtoserviserje (npr.: rabljeni deli – garancije, neskladnosti, popravila, zamenjave blaga; pa tudi odgovornosti za opravljene storitve, …),
   • ali je pogodbeno sodelovanje avtoserviserjev z zavarovalnicami prednost ali breme (npr.: katere določbe pogodbe so najpomembnejše, kako lahko uveljavljamo svojo voljo in svoje pravice, kaj storiti, če je druga pogodbena stranka neodzivna, …)
   • katera kolektivna pogodba velja za avtoserviserje in kaj določa (Kolektivna pogodba za trgovino v primerjavi s Kolektivno pogodbo za obrt in podjetništvo: dopusti, nadomestila, delovni čas, ugodnosti, ipd., pa tudi, ali je potrebno spreminjati pogodbe o zaposlitvi)
   • pomen znanja in izkušenj za avtovleke (predstavljeni bodo primeri dobrih praks iz tujine, stanje in organiziranost, z veseljem pa bomo prisluhnili tudi vašim predlogom in pobudam)
   • vodstvo sekcije in strokovne službe pa vam bodo na voljo tudi za druga vaša vprašanja.
  • Srečajte se s kolegi – poklepetajte in primerjajte izkušnje – vprašajte strokovnjake ali vodstvo sekcije! Pridružite se nam torej na družabno-strokovnem dogodku v soboto popoldan!
 • že v četrtek, 18. 5. pa bo ob 14. uri okrogla miza v dvorani Celjanka z naslovom »KOMU KORISTI, DA SISTEM IZRABLJENIH VOZIL NE DELUJE?«, saj je Slovenija leta 2018 v želji po zmanjšanju onesnaževanja okolja uvedla dajatev na odjavljena vozila, ukrep je hitro pokazal dobre rezultate in še hitreje zvodenel. Kot kaže, takoj, ko govorimo o vozilih, so »ohranimo naravo«, »zeleni preboj«, »varovanje okolja« in podobno le pamfleti. Zato bodo govorili, kam vsako leto izgine na desettisoče vozil in kaj se lahko spremeni, da bo naša prihodnost bolj zelena.

 

 

 • Sekcija avtoserviserjev ima razstavni prostor v hali L, kjer bo promovirala delovanje sekcije in tudi spletno stran sekcije, saj sta to edini točki v državi, ki ponujata vse na enem mestu (eVEM) glede pogojev za ustanovitev in delovanje avtoserviserjev! Dejavnost sicer določajo predpisi s področja 7 (!) različnih ministrstev. Strokovne službe sekcije in spletna stran ponujajo tudi obilico vzorcev dokumentov, ki jih za svoje delovanje potrebujejo avtoserviserji, nudimo pa tudi pomoč pri pripravi in izpolnjevanju potrebne dokumentacije. O uporabnosti in uspešnosti sekcije priča tudi dejstvo, da je v sekcijo še vedno, kljub prostovoljnemu članstvu, vključenih 64% vseh subjektov, ki opravljajo to dejavnost. Ker pa je v delu vedno prostor za izboljšave, bo sekcija na svojem razstavnem prostoru ponujala informacije, pomembne za delovanje v panogi tako članom kot nečlanom.

 

 • Za vstop na sejem lahko vam in vašim zaposlenim podarimo kodo za brezplačno e-poslovno vstopnico! Sporočite nam, kdaj in koliko vstopnic želite ali se prijavite na dogodke. Z ENO KODO je mogoče izvesti samo ENO REGISTRACIJO (za eno osebo) in tako pridobiti eno brezplačno e-poslovno vstopnico! Po uspešno izvedeni registraciji boste na vaš vpisan mail prejeli elektronsko sporočilo z e-poslovnim kuponom in navodili uporabe.

Sicer pa je cena vstopnice na sejem 12 EUR.

Veselimo se vašega obiska. Najdete nas v sejemski dvorani L, razstavni prostor 25.